plane

Centrum prasowe

Kontakt dla mediów

  • Lukasz Wilczynski
    Łukasz Wilczyński

    tel. 516 036 036

    l.wilczynski (@) planetpr.pl

  • AWmini
    Anna Watza

    tel. 516 086 086

    a.watza (@) planetpr.pl

  • Podraza
    Urszula Podraza

    tel. 606 380 677

    u.podraza (@) planetpr.pl

  • Szymon_Szymczyk_m
    Szymon Szymczyk

    tel. 602 701 061

    s.szymczyk (@) planetpr.pl

  • Joanna_frejus
    Joanna Frejus

    tel. 503 168 642

    j.frejus (@) planetpr.pl

  • Grzegorz_Spiewak_mm
    Grzegorz Śpiewak

    tel. 666 300 054

    g.spiewak (@) planetpr.pl

  • Worytko_M1
    Magda Worytko

    tel. 666 300 014

    m.worytko (@) planetpr.pl

  • Edyta_m
    Edyta Lenart

    tel. 731 431 302

    e.lenart (@) planetpr.pl

  • MU-foto-mini
    Michał Urbanik

    tel. 666 300 053

    m.urbanik (@) planetpr.pl

pobierz materiały

pobierz zdjęcia

  • Sniadaniowa 059
  • Couple and 3 children having breakfast
  • IMG_1934
  • IMG_0011

Chcesz zaoszczędzić? Zjedz śniadanie!

/ 25 października 2012 /

Sniadaniowa 059

Regularnie oszczędza tylko 25 proc. Polaków, gdyż co piaty z nas wszystkie swoje dochody przeznacza na bieżące wydatki*. Tymczasem wystarczy zastosować się do kilku podstawowych zasad, by w domowym budżecie pozostały nadwyżki, które będziemy mogli odłożyć. Pierwsza reguła oszczędzania brzmi: pamiętaj o śniadaniu!

Gospodarując domowym budżetem nie warto oszczędzać na śniadaniu! Badacze z Imperial College London udowodnili bowiem, że jedząc śniadanie rzadziej sięgamy w ciągu dnia po kaloryczne, niezdrowe i przede wszystkim drogie przekąski. Wyciszamy tym samym apetyt i zapewniamy sobie stabilny poziom cukru w organizmie, przez co nie kuszą nas witryny cukierni i zapachy dochodzące z pizzerii.

Ponadto, jeśli poranny posiłek dla całej rodziny przygotujemy w domu, zaoszczędzimy od kilku do nawet kilkudziesięciu złotych dziennie, które musielibyśmy wydać na śniadanie w pracy, czy szkole. – mówi Aleksander Szałajko z ZT Bielmar, producenta Margaryny Śniadaniowej i organizator akcji Śniadaniowa KlasaDomowa, pożywna kanapka jest dużo tańsza niż ta, kupiona w sklepie. Wykonując ją samodzielnie będziemy mieć wpływ na rodzaj oraz jakość użytych składników. Oszczędzimy także, wykorzystując artykuły, które już mamy w naszej spiżarni. Dzięki temu zapobiegniemy marnotrawstwu i wyrzucaniu produktów, za które już raz zapłaciliśmy.

Energia ze śniadania zaopatruje organizm w glukozę, która pobudza mózg do pracy i przyśpiesza proces myślenia. W konsekwencji poprawia się nasza koncentracja i pamięć, maleje ryzyko podatności na stres, przez co zwiększa się efektywność naszej pracy. Natomiast unikanie jedzenia rano może skutkować nadwagą oraz problemami ze zdrowiem, a co za tym idzie także wydatkami na diety i pomoc lekarzy specjalistów w przyszłości.

*Badania zrealizowane przez Interaktywny instytut Badań Rynkowych na zlecenie banku BGŻ Optima.

Chcesz zaoszczędzić? Zjedz śniadanie!

/ 25 października 2012 /

Sniadaniowa 059

Regularnie oszczędza tylko 25 proc. Polaków, gdyż co piaty z nas wszystkie swoje dochody przeznacza na bieżące wydatki*. Tymczasem wystarczy zastosować się do kilku podstawowych zasad, by w domowym budżecie pozostały nadwyżki, które będziemy mogli odłożyć. Pierwsza reguła oszczędzania brzmi: pamiętaj o śniadaniu!

Gospodarując domowym budżetem nie warto oszczędzać na śniadaniu! Badacze z Imperial College London udowodnili bowiem, że jedząc śniadanie rzadziej sięgamy w ciągu dnia po kaloryczne, niezdrowe i przede wszystkim drogie przekąski. Wyciszamy tym samym apetyt i zapewniamy sobie stabilny poziom cukru w organizmie, przez co nie kuszą nas witryny cukierni i zapachy dochodzące z pizzerii.

Ponadto, jeśli poranny posiłek dla całej rodziny przygotujemy w domu, zaoszczędzimy od kilku do nawet kilkudziesięciu złotych dziennie, które musielibyśmy wydać na śniadanie w pracy, czy szkole. – mówi Aleksander Szałajko z ZT Bielmar, producenta Margaryny Śniadaniowej i organizator akcji Śniadaniowa KlasaDomowa, pożywna kanapka jest dużo tańsza niż ta, kupiona w sklepie. Wykonując ją samodzielnie będziemy mieć wpływ na rodzaj oraz jakość użytych składników. Oszczędzimy także, wykorzystując artykuły, które już mamy w naszej spiżarni. Dzięki temu zapobiegniemy marnotrawstwu i wyrzucaniu produktów, za które już raz zapłaciliśmy.

Energia ze śniadania zaopatruje organizm w glukozę, która pobudza mózg do pracy i przyśpiesza proces myślenia. W konsekwencji poprawia się nasza koncentracja i pamięć, maleje ryzyko podatności na stres, przez co zwiększa się efektywność naszej pracy. Natomiast unikanie jedzenia rano może skutkować nadwagą oraz problemami ze zdrowiem, a co za tym idzie także wydatkami na diety i pomoc lekarzy specjalistów w przyszłości.

*Badania zrealizowane przez Interaktywny instytut Badań Rynkowych na zlecenie banku BGŻ Optima.

pobierz materiały

pobierz zdjęcia

  • Sniadaniowa 059
  • Couple and 3 children having breakfast
  • IMG_1934
  • IMG_0011

Kontakt dla mediów

  • Lukasz Wilczynski
    Łukasz Wilczyński

    tel. 516 036 036

    l.wilczynski (@) planetpr.pl

  • AWmini
    Anna Watza

    tel. 516 086 086

    a.watza (@) planetpr.pl

  • Podraza
    Urszula Podraza

    tel. 606 380 677

    u.podraza (@) planetpr.pl

  • Szymon_Szymczyk_m
    Szymon Szymczyk

    tel. 602 701 061

    s.szymczyk (@) planetpr.pl

  • Joanna_frejus
    Joanna Frejus

    tel. 503 168 642

    j.frejus (@) planetpr.pl

  • Grzegorz_Spiewak_mm
    Grzegorz Śpiewak

    tel. 666 300 054

    g.spiewak (@) planetpr.pl

  • Worytko_M1
    Magda Worytko

    tel. 666 300 014

    m.worytko (@) planetpr.pl

  • Edyta_m
    Edyta Lenart

    tel. 731 431 302

    e.lenart (@) planetpr.pl

  • MU-foto-mini
    Michał Urbanik

    tel. 666 300 053

    m.urbanik (@) planetpr.pl