plane

Centrum prasowe

Kontakt dla mediów

  • Lukasz Wilczynski
    Łukasz Wilczyński

    tel. 516 036 036

    l.wilczynski (@) planetpr.pl

  • AWmini
    Anna Watza

    tel. 516 086 086

    a.watza (@) planetpr.pl

  • Podraza
    Urszula Podraza

    tel. 606 380 677

    u.podraza (@) planetpr.pl

  • Szymon_Szymczyk_m
    Szymon Szymczyk

    tel. 602 701 061

    s.szymczyk (@) planetpr.pl

  • Joanna_frejus
    Joanna Frejus

    tel. 503 168 642

    j.frejus (@) planetpr.pl

  • Grzegorz_Spiewak_mm
    Grzegorz Śpiewak

    tel. 666 300 054

    g.spiewak (@) planetpr.pl

  • Worytko_M1
    Magda Worytko

    tel. 666 300 014

    m.worytko (@) planetpr.pl

  • Edyta_m
    Edyta Lenart

    tel. 731 431 302

    e.lenart (@) planetpr.pl

  • MU-foto-mini
    Michał Urbanik

    tel. 666 300 053

    m.urbanik (@) planetpr.pl

pobierz materiały

pobierz zdjęcia

  • Eurocucina_2012 003
  • Eurocucina_2012 022
  • Eurocucina_2012 196
  • Eurocucina_2012 202

Jaka będzie kuchnia przyszłości

/ 25 kwietnia 2012 /

Fot_Hoover_Eurocucina_2012

Urządzenia AGD sterowane na odległość za pomocą tabletów, a nawet reagujące na komendy głosowe i ruch – tak będzie wyglądać kuchnia w niedalekiej przyszłości. Inteligentne rozwiązania kuchni jutra można było zobaczyć na ekspozycji marek Candy i Hoover podczas Międzynarodowych Targów Mebli Kuchennych w Mediolanie.
Mediolańskie targi Eurocucina to jedno z najważniejszych wydarzeń prezentujących światowe trendy w urządzaniu wnętrz kuchennych. Obok ekspozycji producentów mebli oraz dodatków kuchennych, ważnym elementem targów była „Technologia FTK do kuchni”, poświęcona urządzeniom AGD do zabudowy. W tej części wystawy prezentowane były nie tylko nowości produktowe ale również prototypy i projekty urządzeń, pozwalające zwiedzającym przenieść się w czasie do przyszłości.

Uwagę uczestników targów na stoisku marki Hoover przyciągały urządzenia, wykorzystujące technologię nowoczesnej komunikacji mobilnej. Dzięki wbudowanym modułom Wi-Fi, piekarnik czy zmywarkę będzie można programować zdalnie, np. za pomocą tabletu. Marka Candy poszła jeszcze o krok dalej w zmniejszeniu dystansu między urządzeniem a użytkownikiem. Zaprezentowała prototyp piekarnika „U Motion”, który reaguje na polecenia słowne i gesty.

Dla osób, które cenią perfekcję oraz walory zdrowotne przygotowywanej żywności ciekawym rozwiązaniem były zaprezentowane przez Hoovera piekarniki parowe z innowacyjnym systemem ultradźwiękowym. Opatentowana technologia umożliwia właściwy rozkład pary i tym samym równomierne gotowanie potraw. Pod względem designu uwagę przyciągały płaskie okapy przypominające telewizory LCD oraz płyty gazowe z masywną koroną rusztów.

Tegoroczne targi w Mediolanie pokazały bardzo wyraźnie, jak ważnym aspektem życia dla współczesnego człowieka jest komunikacja. Futurystyczne wizje rodem z powieści science fiction na naszych oczach stają się rzeczywistością. I tylko kwestią czasu pozostaje, gdy będziemy mogli porozmawiać z piekarnikiem czy lodówką.

Jaka będzie kuchnia przyszłości

/ 25 kwietnia 2012 /

Fot_Hoover_Eurocucina_2012

Urządzenia AGD sterowane na odległość za pomocą tabletów, a nawet reagujące na komendy głosowe i ruch – tak będzie wyglądać kuchnia w niedalekiej przyszłości. Inteligentne rozwiązania kuchni jutra można było zobaczyć na ekspozycji marek Candy i Hoover podczas Międzynarodowych Targów Mebli Kuchennych w Mediolanie.
Mediolańskie targi Eurocucina to jedno z najważniejszych wydarzeń prezentujących światowe trendy w urządzaniu wnętrz kuchennych. Obok ekspozycji producentów mebli oraz dodatków kuchennych, ważnym elementem targów była „Technologia FTK do kuchni”, poświęcona urządzeniom AGD do zabudowy. W tej części wystawy prezentowane były nie tylko nowości produktowe ale również prototypy i projekty urządzeń, pozwalające zwiedzającym przenieść się w czasie do przyszłości.

Uwagę uczestników targów na stoisku marki Hoover przyciągały urządzenia, wykorzystujące technologię nowoczesnej komunikacji mobilnej. Dzięki wbudowanym modułom Wi-Fi, piekarnik czy zmywarkę będzie można programować zdalnie, np. za pomocą tabletu. Marka Candy poszła jeszcze o krok dalej w zmniejszeniu dystansu między urządzeniem a użytkownikiem. Zaprezentowała prototyp piekarnika „U Motion”, który reaguje na polecenia słowne i gesty.

Dla osób, które cenią perfekcję oraz walory zdrowotne przygotowywanej żywności ciekawym rozwiązaniem były zaprezentowane przez Hoovera piekarniki parowe z innowacyjnym systemem ultradźwiękowym. Opatentowana technologia umożliwia właściwy rozkład pary i tym samym równomierne gotowanie potraw. Pod względem designu uwagę przyciągały płaskie okapy przypominające telewizory LCD oraz płyty gazowe z masywną koroną rusztów.

Tegoroczne targi w Mediolanie pokazały bardzo wyraźnie, jak ważnym aspektem życia dla współczesnego człowieka jest komunikacja. Futurystyczne wizje rodem z powieści science fiction na naszych oczach stają się rzeczywistością. I tylko kwestią czasu pozostaje, gdy będziemy mogli porozmawiać z piekarnikiem czy lodówką.

pobierz materiały

pobierz zdjęcia

  • Eurocucina_2012 003
  • Eurocucina_2012 022
  • Eurocucina_2012 196
  • Eurocucina_2012 202

Kontakt dla mediów

  • Lukasz Wilczynski
    Łukasz Wilczyński

    tel. 516 036 036

    l.wilczynski (@) planetpr.pl

  • AWmini
    Anna Watza

    tel. 516 086 086

    a.watza (@) planetpr.pl

  • Podraza
    Urszula Podraza

    tel. 606 380 677

    u.podraza (@) planetpr.pl

  • Szymon_Szymczyk_m
    Szymon Szymczyk

    tel. 602 701 061

    s.szymczyk (@) planetpr.pl

  • Joanna_frejus
    Joanna Frejus

    tel. 503 168 642

    j.frejus (@) planetpr.pl

  • Grzegorz_Spiewak_mm
    Grzegorz Śpiewak

    tel. 666 300 054

    g.spiewak (@) planetpr.pl

  • Worytko_M1
    Magda Worytko

    tel. 666 300 014

    m.worytko (@) planetpr.pl

  • Edyta_m
    Edyta Lenart

    tel. 731 431 302

    e.lenart (@) planetpr.pl

  • MU-foto-mini
    Michał Urbanik

    tel. 666 300 053

    m.urbanik (@) planetpr.pl